brioche

Brioche pełnoziarniste

Lipiec 2nd, 2018

Brioche pełnoziarniste to nie jest zwykła drożdżowa bułeczka. To pysznie maślana puchata bułeczka! Zrobiłam podejście do wersji pełnoziarnistej i jestem z niej ogromnie zadowolona. Nie jest taka aksam...

Czytaj więcej

Tarta bazyliowa z truskawkami

Kwiecień 25th, 2018

Tarta bazyliowa z truskawkami Są takie desery, które na początku zaskakują swoją nazwą i połączeniem, a potem zaskakują bardzooo swoim smakiem. Taki jest ten deser! Taka jest ta tarta! (więcej&hellip...

Czytaj więcej

masło roślinne

Masło wegańskie

Kwiecień 10th, 2018

Masło wegańskie Robiąc torty na zamówienie, mam również zamówienia na torty wegańskie. Potrzeba jest matką wynalazków, dlatego stworzyłam przepis na swoje własne masło wegańskie. I nie mam tu na myśli...

Czytaj więcej

Podpłomyki orkiszowe

Kwiecień 6th, 2018

Pieczywo w naszej diecie Pieczywo jest nierozłącznym elementem naszej kultury i codziennego życia. Kiedyś wypiekane, naturalne i zdrowe, dziś kupne, sztuczne i bez wartości, stanowi główną przyczynę r...

Czytaj więcej

Puszysty sernik tradycyjny

Marzec 20th, 2018

Puszysty sernik tradycyjny To jest najlepszy sernik tradycyjny jaki kiedykolwiek jadłam.  Przepis jest wyjątkowy w swoim rodzaju! Ciasto jest cudnie puszysty i kremowy. Nie jadam serników i ich nie lu...

Czytaj więcej

kruche ciasto

Jak zrobić kruche ciasto?

Luty 20th, 2018

Jak zrobić kruche ciasto? Długo nie umiałam znaleźć przepisu na dobre kruche ciasto. Jak już znalazłam to miałam problem z jego wałkowaniem i wyrabianiem. Co w konsekwencji spowodowało, że przestałam ...

Czytaj więcej

kokosanki

Bezglutenowe kokosanki

Luty 17th, 2018

Jak zrobić bezglutenowe kokosanki? Najlepsze kokosanki robiła moja mama!  Moja wersja jest bezglutenowa, bo tylko z dodatkiem odrobimy mąki ziemniaczanej. By je trochę odchudzić zamieniłam cukier pude...

Czytaj więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Required fields are marked *