fbpx
Page Loader

Piszę swoją książkę!

Cieszę się, że tu trafiłeś i że mogę podzielić się z Tobą tą wspaniałą informacją: zdecydowałam się wydać swoją pierwszą, autorską, drukowaną książkę kulinarną!
Ta decyzja dojrzewała we mnie od dawna i wiedziałam, że wreszcie zacznie się materializować. Złożyły się na nią tysiące przepisów, setki warsztatów kulinarnych, lata pracy w kuchni i…ostatnie tygodnie kwarantanny. Bez tego trudnego czasu nie miałabym okazji by przystanąć, złapać dystans i zrozumieć, że nadszedł TEN moment. 

Bądź na bieżąco!

Wydawanie książki to nie tylko gotowanie, ale cały złożony proces. Zapisz się do mojego newslettera, poznaj tajniki pracy na książką i dowiaduj się pierwszy o kolejnych etapach jej powstawania.

Zapisując się do newslettera dostaniesz wyjatkowy rabat na zakup mojej książki kulinarnej w przedsprzedaży oraz opowiem Ci o trikach kulinarnych ułatwiających pracę w kuchni!

O czym będzie ta książka?

O jedzeniu, oczywiście.
Nie chcę jednak tworzyć skomplikowanych receptur i stosować wyszukanych technik. Swoimi przepisami na blogu i na warsztatach od początku udowadniam, że gotowanie nie wymaga drogich sprzętów ani szczególnych umiejętności. Zamiast sztywnego trzymania się receptur wolę  improwizować. Chcę, żebyś Ty też zaczął się gotowaniem po prostu bawić. 
Wiem, że zanim przyjdzie etap swobodnej zabawy, trzeba się do niej przygotować. Poznać kilka żelaznych zasad i klasycznych receptur, zaopatrzyć w podstawowe sprzęty, zrozumieć ideę komponowania posiłków. Przejdziemy przez to razem. A potem będzie już tylko przyjemność!

Czy to kolejna książka kulinarna?

Tak i nie.

Tak, ponieważ karmię się słowami “książka” i “kulinarna”. Oba, w połączeniu z moim nazwiskiem, przyprawiają mnie o ciarki na całym ciele i motyle w brzuchu. 

Nie, ponieważ wierzę, że ciągle jest miejsce na nową, pisaną sercem (i głową) pozycję, która otworzy przed Tobą kulinarne możliwości i da frajdę z codziennego gotowania.

Zwrócę Twoją uwagę na jakość, pochodzenie, sezonowość. Pokażę, że najprościej znaczy najlepiej i że tak niewiele potrzeba, by ze zwykłego składnika powstało coś niezwykłego.

Dla kogo piszę?

Dla Ciebie. Dla Twojej mamy, córki, przyjaciółki, może męża? Dla każdego, kto odwiedza mój blog, gotuje ze mną na warsztatach w całej Polsce lub przed ekranem monitora podczas naszych wspólnych warsztatów. Chcę być z Tobą również wtedy, gdy zdecydujesz się zostać w domu, w zaciszu swojej kuchni, z zamkniętym laptopem i wyciszonym telefonem. Książka to intymna  relacja, której chcę być częścią.

Przetestuj mnie

Zobacz, jak przyjemne może być gotowanie z moją małą pomocą i pobierz mojego darmowego e-booka. Obiecuję, że będzie zaskakująco prosto i bardzo smacznie. A to tylko przedsmak, po którym nabierzesz ochoty na więcej.

Co teraz robię?

Gotuję, zapisuję, fotografuję, dopieszczam.
Etap tworzenia to moja ulubiona część zabawy. Jeśli przez chwilę się nie odzywam to znak, że pewnie siedzę teraz w kuchni. Być może właśnie dopieszczam danie, które zrewolucjonizuje Twój codzienny jadłospis? 

0 /100
gotowych przepisów

Odwiedź mój profil w social media – tam podejrzysz, nad czym właśnie pracuję.

Śledź mnie podczas pracy

Do zobaczenia w Twojej kuchni!