fbpx
Page Loader
Kulinarne Nawigacje
  • Książki
    • E-book
    • Książka
  • Przepisy
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Kolacja
    • Wypieki
  • Porady
    • Case study
    • ABC gotowania
    • Składniki
  • Restauracje
    • Polska
    • Europa
    • Świat
  • Podróże
    • Polska
    • Europa
    • Świat
  • Recenzje
    • Książki
    • Filmy
    • Wydarzenia
  • O mnie
  • Kontakt
    • Współpraca
    • Catering
    • Szkolenia
  • Sklep
FacebookTwitterInstagrampinterest
Kulinarne Nawigacje
  • Książki
    • E-book
    • Książka
  • Przepisy
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Kolacja
    • Wypieki
  • Porady
    • Case study
    • ABC gotowania
    • Składniki
  • Restauracje
    • Polska
    • Europa
    • Świat
  • Podróże
    • Polska
    • Europa
    • Świat
  • Recenzje
    • Książki
    • Filmy
    • Wydarzenia
  • O mnie
  • Kontakt
    • Współpraca
    • Catering
    • Szkolenia
  • Sklep
Kulinarne Nawigacje

Catering

  • Udostępnij

Wyszukiwarka

Gotuję i podróżuję

Agnieszka Jasińska - nie jestem kolejną samozwańczą blogerką kulinarną. Jestem kucharzem i trenerem w gastronomii.
Uczę zawodowców oraz amatorów jak gotować inaczej i ciekawiej.
Znajdziesz tutaj przepisy na łatwe i smaczne dania oraz nauczę Cię krok po kroku je przyrządzać.
Jestem finalistką Hell`s Kitchen Polska. Skończyłam międzynarodowy kurs kulinarny we Włoszech w ICI (Italina Culinary Institute) oraz liczne kursy w Polsce. Prowadzę warsztaty kulinarne oraz pokazy gotowania na terenie całej Polski. Zajmuję się fotografią kulinarną i współpracuję z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej.
Kocham jedzenie i dzielę się tutaj z Tobą swoimi przepisami i relacjami z podróży.

FacebookTwitterInstagrampinterest
kulinarne nawigacje

Instagram

kulinarnenawigacje

𝔽𝕠𝕠𝕕|𝕋𝕣𝕒𝕧𝕖𝕝|ℙ𝕙𝕠𝕥𝕠
Kucharz💚Trener💚Nauczyciel
Lubię jeść, gotować i żyć zdrowo!
Hell's Kitchen 🏆 #kulinarnenawigacje
kontakt@kulinarnenawigacje.pl

Agnieszka Jasińska - blogger
Co bym powiedziała 15 letniej Agnieszce (tej ze z Co bym powiedziała 15 letniej Agnieszce (tej ze zdjęcia)?
.
➡️Skończ się wciąż odchudzać i gadać że masz duży tyłek! To się jeszcze tyle razy zmieni... i dowiesz się, że fajnie zadbany tyłek w przyszłości przyda się na plaży 😉.
➡️Nie pisz sobie zwolnień z WF tylko pogadaj z nauczycielką wspólnie z klasą, że lekcje są nudne i macie dość biegania i grania w siatkówkę na okrągło. Ile można! Zaproponuj nauczycielce inne formy aktywności, może ona ich w ogóle nie zna!
.
Co bym powiedziała 20 letniej Agnieszce?
➡️Przestań się ciągle zastanawiać, co ludzie pomyślą. Jest ważne to, co Ty czujesz i myślisz! Bycie wychowywaną na grzeczną i porządną było fajne tylko na chwilę. Skończ uszczęśliwiać świat na siłę! Daj światu poprosić o pomoc.☄
➡️Na duże pieniądze przyjdzie jeszcze czas. Poczekaj... nie goń za nimi. Sprawdzaj i testuj wszystko co lubisz robić, dzięki temu poznasz to, co daje ci radość!
.
Co bym powiedziała 25 letniej Agnieszce?
➡️Skończyłaś studia, które chciałaś. Cudownie! Teraz zrób to co zaplanowałaś... spakuj się i wyjedź za granicę. Po to się uczyłaś, by wykorzystać tą wiedzę. Nie pozwalaj sobie mówić, że jesteś głupia i nic nie warta. Miłość? Miłość jest wszędzie jeśli jesteś na nią gotowa. Na wszystko jest w życiu czas! Na prawdę!❤ I jak to mówią...jak kocha to poczeka. 😉 (soryyy ale taka jest prawda!)
.
Co bym powiedziała 30 letniej Agnieszce?
➡️No dobra...nie wyjechałaś, ok... to skończ spełniać marzenia innych i zacznij spełniać swoje! Tak! Masz 30 lat i pora zacząć realizować Twoje plany, te które dadzą Ci szczęście! Nawet jeśli innym się wydaje, że to co robisz to tylko pisanie na komputerku i robienie z siebie gwiazdy. Rób z siebie gwiazdę, bo kiedy zamierzasz zacząć, jak nie teraz?
.
Co bym powiedziała 34 letniej Agnieszce (to już za 5 dni)?
➡️Nie pozwalaj się obrażać. Nikt na to nie zasługuje. Życie to sztuka wyborów, a Ty już wiesz, że mnóstwo swoich wyborów nie zrealizowałaś. Nie ma sytuacji bez wyjścia. Jak nie umiesz znaleźć wyjścia, to wróć się do wejścia.◀️
➡️Tańcz, ciesz się i miej radość dziecka. Nie pozwalaj sobie wmawiać, że nie masz prawa czegoś nie wiedzieć. Pytaj, dociekaj. Ucz się ciągle! I bądź szczęśliwa!
___
#dzieńkobiet
Gdyby ktoś powiedział mi 7 lat temu - upiecz gre Gdyby ktoś powiedział mi 7 lat temu - upiecz grejpfruta, to bym mu się kazała puknąć w głowę.😉
.
Dziś sama Cię do tego zachęcam, bo to CUDNY i bardzo dietetyczny deser! O dziwo podczas pieczenia grejpfrut nabiera słodyczy!!!!😁
.
Jak go przygotować?
.
Potrzebujesz: 
- 2 szt grejpfruta
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego 
- 2 szczypty cynamonu
.
Grejpfruty przekój na pół. Natnij je małym nożykiem od środka wzdłuż błon. Miąższ posyp cukrem i dodaj szczyptę cynamonu. Umieść połówki w ceramicznych kokilkach do zapiekania lub na blaszce. Piecz połówki grejpfrutów w temperaturze 180 C przez 10 minut z funkcji grilla.
.
KONIEC!!!
.
Więcej pysznych przepisów znajdziesz w ebooku w zakładce "sklep" na stronie www.kulinarnenawigacje.pl 
_____
Baked grapefruit with cinnamon ❤
_____
#grejpfrut #grapefruit #pieczonygrejfrut #bakedgrapefruit #healthydessert #dessert #deser #zdroweodżywianie #ebookdietetyczny #healthyrecipe #healthylifestyle #zdroweprzepisy #kulinarnenawigacje
Bułki codzienne są wegańskie! Wjeżdżają zaws Bułki codzienne są wegańskie! Wjeżdżają zawsze, gdy orientuję się, że skończyło mi się pieczywo i nie potrzeba do nich nawet jajka.😉
.
Składniki:
670 g mąki pszennej lub orkiszowej
350 g wody
15 g soli
14g suszonych drożdży
1 łyżeczka cukru
65 g oleju
.
Przygotowanie znajdziecie na blogu www.kulinarnenawigacje.pl wpisując w 🔍 bułki codzienne.
.
Praktycznie robią się sama, jedynie trzeba je fajnie ukulać. A jak to zrobić to znajdziesz na story.💚
.
Miłego kulania, a ja zabieram się za lekcje zdalne!😊
_____
Everyday rolls are vegan! They always come in when I realize that I have run out of bread and do not even need an egg for them.

Ingredients:
-670 g of wheat or spelled flour
-350 g of water
-15 g of salt
-14g of dried yeast
-1 teaspoon of sugar
-65 g of oil
.
They practically do on their own, you just need to curl them nicely.  And how to do it, see the story.
 .
Have a nice curling, and I am starting online lessons! 😊
_____
#bułki #wypieki #piekarnia #domowapiekarnia #domowepieczywo #przepisnabułki #kulinarnenawigacje #zrobtosam #sniadaniedolozka #śniadaniedopracy #breakfastideas #breakfast #rollsrecipe #breakfastroll #bunrecipe
Przesyłam Ci mnóstwo naturalnego koloru!❤ Ta r Przesyłam Ci mnóstwo naturalnego koloru!❤ Ta rubinowa pyszności to norweski łosoś marynowany w burakach.🤩
.
Zamarynowanie ryby zajmie Ci tylko 10 min, a potem poczekaj 4 dni (to najtrudniejsza część tego przepisu!🙈).
.
Potrzebne składniki:
➡️ 500 g łososia surowego
➡️ 60 g soli
➡️ 30 g cukru
➡️ 3 łyżki tartego chrzanu
➡️ 2 ugotowane lub upieczone buraki
➡️ 1 pęczek koperku
➡️ 1 cytryna
➡️ 50 ml wódki
➡️ 50 ml sosu Ponzu @kikkomaniak 
.
Co z czym połączyć? Instrukcję krok po kroku 👣 znajdziesz na blogu www.kulinarnenawigacje.pl lub link BIO @kulinarnenawigacje 
______
I am sending you lots of natural color! ❤ It is Norwegian salmon pickled in beetroot.😍
.
Marinating the fish will only take you 10 minutes, then wait 4 days (that's the hardest part of this recipe! 🙈)..

Ingredients:
➡️ 500 g of raw salmon
➡️ 60 g of salt
➡️ 30 g of sugar
➡️ 3 tablespoons of grated horseradish
➡️ 2 boiled or baked beets
➡️ 1 bunch of dill
➡️ 1 lemon
➡️ 50 ml of vodka
➡️ 50 ml of Ponzu sauce @kikkomaniak
.
All recipe you can find on the blog www.kulinarnenawigacje.pl or link BIO @kulinarnenawigacje
______
#marynowanyłosoś #gravlax #gravlaxsalmon #kikkoman #kikkomanrecipe #ponzu #przystawka #starter #salmon #łosoś #losos #marynowane #buraki #beetroot #kulinarnenawigacje #przepisynaimprezy #szybkiedanie #przepisnaimprezę
Powinnam się nazywać #polskakluska 🤪 . Lubię Powinnam się nazywać #polskakluska 🤪
.
Lubię makarony pod każdą postacią, a moi uczniowie wałkując je ręcznie i siekając drobniutko w niteczki dochodzą do perfekcji. Brawo dla nich!👏
.
Docenianie jest bardzo ważne. Nie ma nic gorszego, niż stać ciągle w oczekiwaniu, aż ktoś się doczepi znów do czegoś. Jak to mówią "nie myli się ten, co nic nie robi". To ile ja się nauczyłam o sobie sama przez ostatni rok to w głowie się nie mieści!🙈
.
Dziękuję moim uczniom, za każde wsparcie i dobre słowo! Wy wiecie, że na mnie zawsze możecie liczyć!❤
_____
#pastafresca #makaron #makarondomowy #szkoła #nauczaniezdalne #nauczyciel #wsparcie #szkołazklasą #zajeciapraktyczne #kucharz #zawódzprzyszłością
Choć mamy połowę lutego to jednak zbliża się Choć mamy połowę lutego to jednak zbliża się wiosna a wraz z nią nowalijki. Dań z ich wykorzystaniem w książce jest mnóstwo!💚
.
Dlatego już dziś polecam swoją książkę na prezent dla siebie lub dla najbliższych!
.
Znajdziesz ją w moim sklepie internetowym a na kod rabatowy WIOSNA21 książka w cenie 50 zł 🤩.
.
Jest tam mnóstwo przepisów na bób i rabarbar oraz truskawki i młode warzywa!
.
Okładkę i skład książki opracował @bukebuk.pl 📘
_____
#selfpublished #kulinarnenawigacje #ksiazkakucharska #wiosna #gotowaniezdziećmi #przepisykulinarne #gotowanie #cookbook #selfpublishing #księgarnia #ksiazkakulinarna #wydawnictwo
Wiedziałaś, że zakwas na żurek można zrobić Wiedziałaś, że zakwas na żurek można zrobić z zakwasu na chleb?
.
Do przygotowania potrzebujesz:
➡️ mąkę żytnią typ 2000
➡️ wodę
➡️ czosnek
➡️ liść laurowy
➡️ ziele angielskie 
.
Dokładny opis przygotowania znajdziesz na blogu www.kulinarnenawigacje.pl zapraszam Cię do mojej kuchni ❤
_____
Did you know that you can make sour polish żurek (borsch) soup from sourdough bread starter?
.
To prepare you need:
➡️ type 2000 rye flour
➡️ water
➡️ garlic
➡️ bay leaf
➡️ allspice
.
A detailed description of the preparation can be found on the blog www.kulinarnenawigacje.pl
_____
#zakwasnazurek #żurek #zurek #sourdoughstarter #sourdoughbread #soup #zupa #polishtradition #polishrecipes #polskatradycja #pomysłnazupę #starter
Nie mam problemu z pączkami, ale nam duży proble Nie mam problemu z pączkami, ale nam duży problem z niedobrymi pączkami. Co wczoraj dolegało pączkom?💥
.
4 miłośniczki dobrego jedzenia Natalia @blogczekolady.pl  Bernadeta @mojkulinarnypamietnik.pl i Kasia @fojcikkasia oraz JA 👩‍🍳 testowałyśmy pączki z katowickich cukierni i pączkarni dla @gazeta_wyborcza Katowice. 
.
Średnia cena za pączka to 4 zł. To moim zdaniem i tak niska cena, jeśli jest on robiony na jajkach, maśle i ma dodatek prawdziwej róży. Większość wczorajszych pączków nie miała prawdziwej róży. Był to bardziej dodatek róży do owocowej marmolady, ale kryteria i nasza ocena były dość surowe!😉
.
W pączku najważniejsze jest ciasto i dobre nadzienie. A to skrót wczorajszych testów⬇️
.
Jeden z pączków był suchą i wyrośniętą drożdżówką- za mało masełka w nim było. Był też pączek smażony na zimnym tłuszczu (i należał on do jednej z topowych katowickich cukierni)🙈. Był pączek z marmoladą różaną, koloru fluoresencyjnego mazaka 😭. Był pączek blady i zmaltretowany przez życie, który za krótko został smażony. Był pączek, który po zgnieceniu nawet nie drgnął, co oznacza że ciasto źle garowało. Był pączek zakalcowaty, który po ugryzieniu smakował jak podeszwa- to mogła być wina za krótkiego garowania lub w ogóle  pominięcia 2 garowania.
.
Ale uwaga był też pączek PYSZNY, który smakował masłem i żółtkami. Ciasto było idealnie usmażone i miało ono kolor latynoskiej J.LO. W środku była też róża, choć nie ukrywam, że mogło być jej tam więcej.😉 Lukier na tym pączku nie spłynął, tylko zostawił delikatną otoczkę o smaku kwaskowatej cytryny, a na górze miał szczyptę skórki pomarańczowej! Dziękuje za tego pączka @dobrapaczkarnia ❤ dobra robota i gratulacje.👏 Pozostałe 2 miejsca na podium znajdziecie w dzisiejszym wydaniu Gazety Wyborczej w dodatku Katowice.🗞
_____
#pączki #tłustyczwartek #donuts #kulinarnenawigacje #testpaczkow #cukiernia #kawiarnia #katowice #dobrapączkarnia #zjedzpączka #pączekidealny
Branża gastro jest w wielkich tarapatach. Nigdy n Branża gastro jest w wielkich tarapatach. Nigdy nie przypuszczałam, że kiedykolwiek takie miejsce jak restauracje, bistra czy kawiarnie nie będą funkcjonować normalnie.
.
Nie spotkasz mnie na co dzień w żadnej restauracji, ale jedzenie to bardzo szeroki temat i o tym właśnie będzie min. w najnowszym wydaniu @mistrz_branzy 💥
_____
#mistrzbranży #chef #womanchef #kucharzdowynajecia #kucharz #pasja #gotowanie #jedzenie #privatchef #spełniajmarzenia #magazynbranżygastronomicznej #gastronomia #gastro #kochammojaprace
Follow on Instagram

Newsletter

Facebook

E-book przepisów TVP3 Katowice

E-book Zdrowe słodkości

Przepisy

Śniadanie

Obiad

Kolacja

Wypieki

Podróże

Polska

Europa

Świat

Air b&b

Sklep

Najnowsze wpisy

  • Śniadanie, Kolacja, Przepisy
    Marynowany łosoś w…
  • Porady, Przepisy, ABC gotowania
    Zakwas na żurek
  • Porady, ABC gotowania
    Jak zrobić zakwas…
  • Przepisy, Wypieki
    Najlepsza babka bananowa

Tagi

bakłażan bosch bułeczki drożdżowe bułeczki z kremem bułki do hamburgerów chlebek chleb przepis ciasteczka lawendowe ciasto czekoladowe clafoutis czekolada domowe masło wegańskie domowe pieczywo ergonomia w kuchni francuskie pieczywo grecja idealne kruche jak zrobić kruche koktajl kruche ciasteczka kruche ciasto książka kuchnia lawenda masło roślinne masło wegańskie mięso musaka organizacja pain de campagne planowanie w kuchni podpłomyki porady puszysty sernik self-publishing sernik tradycyjny smoothie triki vege wegańskie wegetarianizm wielkanoc wiśnie wydanie książki zdrowe śniadania
FacebookTwitterInstagrampinterest
SzukajNewsletter
Kulinarne Nawigacje
  • Regulamin
  • Regulamin sklepu
  • Zwroty i reklamacje
  • Płatności i Dostawa
Eskatt Agnieszka Jasińska - Kulinarne Nawigacje ul. Pokoju 17 40-859 Katowice NIP 6312519086 adres e-mail: kontakt@kulinarnenawigacje.pl
X
Zapisz się na newsletter
ZAPISZ MNIE