Wyświetl ten post na Instagramie.Post udostępniony przez 🗺 Agnieszka Jasińska 🥑 (@kulinarnenawigacje)
Ciecierzycę kupujemy najczęściej w puszce lub w słoikach – w zalewie, którą większość z nas wylewa do zlewu. Ta woda to właśnie aquafaba, czyli wodę po ciecierzycy, która stała się hitem wśród wegetarian, osób z alergią na jajka oraz wielbicieli zdrowego odżywiania.
Ucieknij przed słońcem i spróbuj najlepszych dań z Dubaju! Znajdziecie tutaj potrawy tzw. MUST TASTE emirackiej kuchni. Od aromatycznych gulaszy przez warzywne dania po słodkie desery. Przeniosę Was do bajkowej krainy. To będzie pyszna podróż!
Dieta w niedoczynności tarczycy ma istotne znaczenie dla samego leczenia, ale też dla samopoczucia i naszego wyglądu. Obok przyjmowania leków (obecnie przyjmuję Letrox 100, ale 4 lata temu zaczynałam od Euthyrox 25), proces leczenia należy wesprzeć właściwym sposobem odżywiania się, który pozwoli uniknąć jednego z najbardziej problematycznych skutków ubocznych niedoczynności tarczycy, czyli przyrostu masy ciała.
Ciasto jest cudownie wilgotne i bardzo cytrynowe. Jeżeli macie dość tradycyjnych babek piaskowych, to jest to przepis idealny! Cytrynowa babka makowa jest jednomiskowa i zajmuje w przygotowaniu tylko 10 minut. To kolejny dobry pretekst, by ją upiec!
Agnieszka Jasińska - nie jestem kolejną samozwańczą blogerką kulinarną. Jestem kucharzem i trenerem w gastronomii.
Uczę zawodowców oraz amatorów jak gotować inaczej i ciekawiej.
Znajdziesz tutaj przepisy na łatwe i smaczne dania oraz nauczę Cię krok po kroku je przyrządzać.
Jestem finalistką Hell`s Kitchen Polska. Skończyłam międzynarodowy kurs kulinarny we Włoszech w ICI (Italina Culinary Institute) oraz liczne kursy w Polsce. Prowadzę warsztaty kulinarne oraz pokazy gotowania na terenie całej Polski. Zajmuję się fotografią kulinarną i współpracuję z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej.
Kocham jedzenie i dzielę się tutaj z Tobą swoimi przepisami i relacjami z podróży.
Zapisz się na newsletter
|