Rusza przedsprzedaż książki – dlaczego warto kupić ją już teraz?

To już dziś! Po wielu miesiącach intensywnej pracy i nieustannie panującego bałaganu w kuchni – mogę to wreszcie powiedzieć – rusza przedsprzedaż mojej pierwszej autorskiej książki kucharskiej. Emocje są ogromne, ale to jeszcze nie koniec, to dopiero przedsprzedaż. No właśnie – co to tak naprawdę oznacza? Mówiąc w skrócie – daję Ci możliwość zarezerwowania i kupienia książki, zanim jeszcze pojawi się na rynku – i to w specjalnej cenie. Ale zacznijmy od początku.

Dlaczego to tyle trwa?

Jeśli czytałeś mój artykuł Jak wydać książkę kucharską samodzielnie, to już Wiesz, jak wyglądał ten proces krok po kroku, od stworzenia ogólnej koncepcji, następnie harmonogramu działań, poprzez samą realizację przepisów i zdjęć, a skończywszy na budżecie. Wiesz już, ile dokładnie godzin spędziłam nad jej przygotowaniem, ile czasu zajęła mi obróbka zdjęć, ile przepisów realizowałam każdego dnia, by to wszystko miało spójną całość i nie wydrenowało mnie zanadto z sił. Wiesz także, ile kosztowały produkty i gadżety wykorzystane podczas gotowania i fotografowania potraw. Ale to wszystko to dopiero połowa sukcesu, to tak naprawdę początek długiej drogi, jaką musi przejść książka, by trafić w Twoje ręce.

Jak już Wiesz, wydaję ją i sprzedaję w 100% samodzielnie. Self-publishing to złożony proces, w którym każdy etap wymaga ode mnie zaangażowania, kontroli i co tu dużo mówić – pieniędzy. Moja intensywna praca nie zakończyła się na stworzeniu koncepcji i realizacji przepisów. Wszystkie teksty musiały przejść przez redakcję i korektę (niejedną!), następnie książka jest „składana” i opracowywana graficznie, by trafić do drukarni i magazynu, a następnie do Twojego domu.

przedsprzedaż książki

Przedsprzedaż – co to takiego, po co i za ile?

Przedsprzedaż to możliwość zakupu produktu przed wprowadzeniem go na rynek. Jest to mechanizm handlowy, który pozwala klientowi na złożenie zamówienia na produkt (np. książkę, urządzenie elektroniczne, ubranie, grę) przed jego wyznaczonym terminem rozpoczęcia sprzedaży i wprowadzeniem go na rynek (Słownik języka polskiego PWN, 2018) – tyle definicja.

W praktyce – przedsprzedaż to taki moment, kiedy publikacja nie jest jeszcze w 100% gotowa, ale Ty możesz już ją kupić i skorzystać z lepszej ceny oraz dodatkowych możliwości, np. zdobycia indywidualnej dedykacji lub osobistego autografu. Obecnie książka jest już na etapie składu i za chwilę będzie drukowana, by tuż po skończonej przedsprzedaży listonosz lub kurier dostarczył Ci ją do domu. Wówczas rozpocznie się właściwa sprzedaż, ale książka kucharska będzie już w regularnej, wyższej cenie.

Nie zwlekaj – najważniejsze informacje i daty!

Przedsprzedaż rozpoczyna się dzisiaj 5 października i potrwa do 8 listopada br.  Ale nie zwlekaj, bo tylko teraz możesz zarezerwować swój egzemplarz ze specjalną, prywatną dedykacją – ta opcja jest możliwa tylko w pierwszym tygodniu przedsprzedaży – do 12 października br.

Po tym terminie będziesz mógł kupić książkę z moim autografem tylko do 8 listopada, ale już bez personalizacji- wtedy oficjalnie zamykam przedsprzedaż.

Cena

Tylko w przedsprzedaży i tylko na mojej stronie książkę będzie można kupić w niższej cenie 50 zł (plus koszty wysyłki w wysokości 15,00 zł), po jej zakończeniu cena regularna książki wzrośnie do 59,99 zł (plus koszty wysyłki).

Wszystkie książki zakupione w przedsprzedaży zostaną zapakowane i wysłane 10 listopada Pocztą Polską lub kurierem FedEX (możesz wybrać opcję – cena każdej z nich to 15 zł) na terenie Polski. Jeśli chcesz, by książka została dostarczona za granicę – skontaktuj się ze mną indywidualnie.

Po co ta cała przedsprzedaż?

Jak wspominałam – gdy kupujesz teraz książkę, ona nie jest jeszcze gotowa. Jest jeszcze w składzie. Na złożenie książki grafik potrzebuje 2. tygodni, tyle samo trzeba poczekać na wydruk z drukarni. Dlatego, wysyłka gotowej, wydrukowanej książki nastąpi po 8 listopada. Dla mnie ilość zamówień teraz w przedsprzedaży to również istotna i pomocna informacja o tym, jakie jest na nią zapotrzebowanie, a co za tym idzie – jaki będzie jej ostateczny nakład wydrukowanej książki.

Przedsprzedaż to tak naprawdę ukłon w stronę czytelników i podziękowanie za kredyt zaufania. Ci, którzy na książkę od dawna czekają, mogą ją zamówić już wcześniej, w niższej cenie, a ja mam czas m.in. na umieszczenie Waszych dedykacji i autografów.

Osobiście, nie mogę się już doczekać, kiedy książka trafi w Twoje ręce. Tymczasem podekscytowanie sięga zenitu – przedsprzedaż uważam za otwartą!

https://kulinarnenawigacje.pl/sklep

Zapraszam na moją stronę – książkę znajdziecie w zakładce SKLEP!

Print Friendly, PDF & Email

Mogą Cię również zainteresować

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Required fields are marked *